Biografi

The William Blakes er klar med nyt album og koncerter

The William Blakes debuterede i 2008 med pladen ‘Wayne Coyne’ (Speed of Sound) og udgav i årene efter 5 plader – en hvert år. De modtog i 2011 en DMA for Årets Orkester og Årets Album. De fik Kronprinsparrets Stjernedryspris og blev håndplukket til at varme op for Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Siden 2014 har bandet ikke udgivet en plade, men deres syvende album ‘1991’ er sat til at udkomme i marts.

‘1991’ er indspillet i løbet af 2018 i København, Bösebo og New York, og i 2019 vil bandet spille en række koncerter rundt omkring i Danmark med en blanding af nyt og velkendt materiale.

Selv om de ikke har udgivet en plade siden 2014s ‘Purple Ball’ (Warner) har bandet stadig spillet en række koncerter. De spillede bl.a. 3 udsolgte koncerter på legendariske Huset i København i 2018, og publikums entusiasme har været noget af drivkraften til den nye indspilning.

“Der var en periode, hvor vi ikke var helt klar over, hvor vi var på vej hen,” siger Bo Rande fra bandet. “En periode hvor vi selv mistede troen på The William Blakes. Men folk blev ved med at dukke op til koncerterne. Og det blev en bekræftelse af, at bandet var større end vores tvivl. At det rent faktisk eksisterede.”

Efter en række revurderinger og uendelige samtaler gik bandet i studiet i løbet af sommeren i STC i København med lydtekniker Mads Nørgaard. Her indspillede de grundsporene til den nye plade. Arbejdet fortsatte i Brooklyn, New York, hvor forsanger Kristian Leth bor og blev afsluttet over nytår i bandets hus i Bösebo i Småland i Sverige.

“Vi er gået efter at genskabe en musik nogen af os lyttede til, da vi var børn,” siger Kristian Leth. “De nye numre er klaversange, ligesom hos mine gamle helte Supertramp, Elton John og The Beatles. De er stilistisk et godt stykke fra The William Blakes’ første plader. Målet har været at skrive store sange med store arrangementer, og at indspille dem live i samme rum. 

Bandet debuterede 4 af de nye sange i november på Huset i København, og de passede perfekt ind i et sæt med sange fra alle de 6 andre plader. “Det er som om det bliver til historien om vores udvikling som band, når vi spiller live,” siger Fridolin Nordsø. “Lige så løssluppent og ekstatisk det kan være, lige så musikalsk nysgerrigt og opdagende skal det altså også være.”

Live veksler koncerterne fra fælles-omkvæd hvor alle synger med på radiosingler som ‘Science Is Religion’ og ‘Secretly’ til lange passager med musikalske udforskninger der ændrer sig fra aften til aften. Bandet har rødder både i pop og rock, fusion og art-rock, jazz og konkretmusik og alle tingene kommer frem i løbet af en enkelt koncert.

 

Bio

The William Blakes er et band, der består af 4 bedste venner, der har kendt hinanden, siden de var teenagere. De begyndte deres musikalske karrierer sammen, da de mødtes, men det var først i deres tyvere, at de grundlagde bandet opkaldt efter den visionære engelske poet: Ud fra ideen om at skabelsen af musik er en radikal, fri og spirituel handling. Noget både plader og koncerter bærer præg af.

De har alle sideløbende med bandet medvirket i andre konstellationer – Frederik og Fridolin Nordsø i The Mountains, Bo Rande i Blue Foundation og Kristian Leth som soloartist – men The William Blakes er bandet de vender tilbage til, og som de ikke kan melde sig ud af. Det er her de er frie til at lave den musik, de ikke selv vidste de kunne. 

Første single ‘Gone’ blev lavet i samarbejde med producer Jon Schumann, og den er netop blevet udgivet.

Pressemateriale

Biografi

Pressefoto

 

Links

Facebook

Instagram

Spotify